Monday, July 18, 2011

Αγρέλια (άγρια σπαράγγια) με αυγά

Περιγραφή:


Αγρέλια λέμε τα άγρια σπαράγγια στην Κύπρο! Φανταστικός μεζές! Το δύσκολο στη συνταγή αυτή είναι το μάζεμα τους!!Απλά δοκιμάστε τη...






Υλικά:
  • 1 πιάτο κομμένες μύτες αγρέλια (2 ματσάκια)
  • 5 - 6 αυγά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Οδηγίες:

Κόβουμε τις μύτες από τα αγρέλια, σπάζοντας τις με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αμέσως μετά τα αγρέλια ( δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει). Αφήνουμε τα αγρέλια να τηγανιστούν (δεν πρέπει να βαρυψηθούν, απλά να μαραθούν) και προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε για να πάνε τα αυγά παντού. Όταν γίνει σαν ομελέτα είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
www.sintagespareas.gr

No comments:

Post a Comment