Monday, July 18, 2011

Δάχτυλα Κυπριακά

Περιγραφή:

Γίνονται πολύ εύκολα και είναι πεντανόστιμα.Νομίζω περιττεύει να μετρήσουμε τις θερμίδες ...φωνάζουν από μόνες τους!!!Εδώ στην Κύπρο το γλυκό αυτό δεν λείπει σχεδόν ποτέ από κανένα πάρτυ ...Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν!!!





Υλικά:

Ζύμη:
  • 3 φλυντζάνια αλεύρι
  • 2 κρόκους (προαιρετικά)
  • 1 φλυντζάνι νερό
  • 6-8 κ.σ λάδι

Γέμιση:
  • 1 φλυντζάνι αμύγδαλα λεπτοαλεσμένα
  • 1-2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 2 κ.σ ανθόνερο

Σιρόπι:
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας
  • Λάδι για τηγάνισμα ...

Οδηγίες:

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη γέμιση και στη συνέχεια τη ζύμη με τον γνωστό τρόπο. Παίρνουμε από τη ζύμη και ανοίγουμε αρκετά λεπτό φύλλο το οποίο κόβουμε σε κομμάτια 8χ10 εκατοστά περίπου. Βάζουμε 1 κ.γ από τη γέμιση στο φυλλο που κόψαμε και τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε στις 2 άκρες με πηρούνι. Αφού τελειώσουν τα υλικά μας τότε ξεκινούμε το τηγάνισμα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απο τις δυο πλευρές. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι.Β γάζουμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε σουρωτήρι και στη συνέχεια στην πιατέλα.
www.sintagespareas.gr


No comments:

Post a Comment