Thursday, September 1, 2011

Ζύμη για αλμυρά πιτάκια

Περιγραφή: 

Εύκολη και γρήγορη ζύμη για τραγανιστά πιτάκια... Για την γέμιση αν χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας μπορείτε να κάνετε μαγικά τραπέζια και πάρτυ! Δοκιμάστε τυρί, λουκάνικο, σπανάκι, ζαμπόν-κασέρι και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας...



Υλικά:
  •  500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  4κ.γ. μπέικων πόιντερ
  •  100. βίτα κομμένο σε κομματάκια
  •  1/2 Κ. ξηρή μαγιά
  •  3κ.σ. λάδι
  •  ελάχιστο αλάτι
     
Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά το αλάτι και το. Προσθέτουμε το και το λάδι και με τα δάχτυλα τρίβουμε το μίγμα να γίνει σαν τραχανάς, και ρίχνουμε χλιαρό νερό λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.Εγώ βάζω τυρί φέτα με λίγο γιαούρτι και δυόσμο. Κόβω κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και με τα χέρια ανοίγω πιτούλες ΄μικρές σαν πιατάκι του καφέ. Βάζω στο κέντρο ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνω καλά σε μισοφέγγαρο. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνω στούς 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου νά πάρουν ωραίο χρώμα.
www.greekmasa.gr
 
 

No comments:

Post a Comment