Monday, July 18, 2011

Λουβί με λάχανα (Φασόλια μαυρομμάτικα με σέσκουλα)

Περιγραφή: 

Αυτό το φαγητό ονομάζεται "λουβί με λάχανα" που σημαίνει "μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα" στα κυπριακά. Μπορεί να φαγωθεί και ως κύριο γεύμα και ως σαλάτα. Είναι ιδανικό για νηστείες, ενώ μπορούμε να το φάμε και χωρίς λάδι.


Υλικά:
  • 250 γρ. φασόλια μαυρομμάτικα
  • 1 ματσάκι σέσκουλα (περίπου 3 κούπες)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 – 3 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι (με μέτρο)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 κούπες νερό

Οδηγίες:

Βράζουμε τα μαυρομμάτικα σε μπόλικο νερό για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα σέσκουλα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, να μαλακώσουν.  Προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα ανακατεύουμε και μετά βάζουμε τα μαυρομμάτικα. Ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και νερό να τα σκεπάσει και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε ελάχιστο ωμό λάδι από πάνω.
www.sintagespareas.gr

No comments:

Post a Comment