Monday, July 18, 2011

Νουά ρολό με γλυκό γλάσο

Περιγραφή:

Νόστιμο μοσχαρίσιο νουά με γλυκόξινη σάλτσα αλλά φυσικά επειδή είναι καλοκαιράκι και όλοι προσέχουμε τη σιλουέτα μας, με μόνο 360 θερμίδες ανά μερίδα!!!
  
Υλικά: 

  • 1 1/2 κιλό νουά μοσχαρίσιο
  • 2 κουταλίες σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας κόκους μαύρου πιπεριού τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • αλάτι

Οδηγίες:

Απλώνετε το νουά σε τραπέζι ή άλλη καθαρή επιφάνεια, το αλατίζετε και το τυλίγετε σε ρολό. Το δένετε με σπάγγο ή το βάζετε σε ειδικό δίχτυ. Ρίχνετε τη μαρμελάδα, το μέλι, τη σόγια, το λεμόνι, το ξίδι και το πιπέρι σε μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε καλά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει το μίγμα. Αλείφετε το ρολό με το μίγμα που φτιάξατε στο κατσαρολάκι και το τοποθετείτε στο ταψί, όπου έχετε ρίξει από πριν το νερό. Ψήνετε σε μέτρι φούρνο για 1 1/2 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό. Κατά διαστήματα, κάθε 15 λεπτά περίπου, ανοίγετε το φούρνο και περιχύνετε το ρολό με τα υγρά που θα υπάρχουν στο ταψί. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Αφαιρείτε το σπάγγο ή το δίχτυ και κόβετε το ρολό σε ροδέλες. Σερβίρετε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί. Το νουά είναι ένα κομμάτι κρέατος που στεγνώνει πολύ εύκολα, γι' αυτό μπορείτε να σκεπάσετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και να το ψήσετε σκεπασμένο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 1/2 ώρα πριν βγάλετε το ρολό από το φούρνο για να πάρει χρώμα.
www.gma-nitsa.gr


No comments:

Post a Comment