Περιγραφή
Σας αρέσουν οι πίτες? Δοκιμάστε λοιπόν μια διαχρονική γεύση που ταράζει τον ουρανίσκο. Η κλασική ζαμπονοκασερόπιτα δεν σας αφήνει περιθώρια να μείνετε δυσαρεστημένοι από την γεύση της.
Υλικα
- 1 πακετο φύλλο σφολιάτα (το πακετο που εχει δυο χοντρα φυλλα μεσα)
- 16 φετες ζαμπόν
- 16 φέτες τυρι ενταμ ή έμενταλ
- 1/2 κιλό κασέρι τριμμενο
- 4 αυγα
- 4 κουταλιες γάλα και λίγο βουτυρο
Εκτέλεση :
Αφου ξεπαγωσουν καλα τα φυλλα παίρνουμε το ενα απο τα δυο το ανοιγουμε και στρωνουμε πανω του τις φέτες τυρι (χωράει 6 φέτες τυρι και 2 κομμενες).
Στην συνεχεια στρωνουμε το ζαμπόν (χωράει 6 φέτες ζαμπον και 2 κομμενες).
Χτυπαμε τα αυγουλάκια σε ενα βαθυ μπολ και προσθετουμε και το τριμμενο κασεράκι μας.
Στο φυλλο που εχουμε στρωσει τις φετουλες τυρι και το ζαμπόν βάζουμε το μισό μίγμα απο το κασερι-αυγα στην πρωτη και στην δευτερη σειρα κατά μηκος όπως εχουν μπει οι φετες τυριου και ζαμπον.
Στην συνεχεια διπλωνουμε πρωτα απο την πλευρα της σειρας που δεν εχουμε βαλει απο το μιγμα.
Μετα διπλωνουμε και απο την άλλη.
Ετσι δημιουργειται κατι σαν φραντζολίτσα.
Στο ταψί της κουζίνας εχουμε στρωσει μια λαδόκολλα και τοποθετουμε με προσοχη με την ενωση απο κάτω την μια φραντζόλα μας!
Με τον ιδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δευτερο φυλλο σε δευτερη φραντζολα!
Αλοιφουμε προσεκτικα με λίγο λιωμενο βουτυρο και γάλα και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει το φύλλο. Εγω χρησιμοποιω αερόθερμο φούρνο μαζί με αντιστάσεις για αυτην την πιτουλα!
Καλη μας όρεξη!
www.greekmasa.gr
No comments:
Post a Comment