Thursday, July 28, 2011

Κασερόπιτα με μπέικον και ντομάτα

Περιγραφή
Η κλασική κασερόπιτα φοράει τα καλά της και στολίζεται με μπέικον και ντομάτα. Μια διαφορετική προσέγγιση στην γεύση που θα θέλετε να την ξαναδοκιμάσετε.





Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα ή κουρού
  • 350 γρ. Κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 150 γρ. Έμενταλ τριμμένο
  • 1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους
  • 3 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • 200 γρ.  κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε πυρέξ ελαφρά λαδωμένο το ένα φύλλο σφολιάτας.
Πάνω βάζουμε τα τυριά μας που τα έχουμε ανακατέψει καλά.
Πάνω από τα τυριά βάζουμε διάσπαρτα σε μικρά κομμάτια το μπέικον και την ντομάτα. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 50 λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει καλά η πίτα  μας.
www.greekmasa.gr

No comments:

Post a Comment