Monday, July 25, 2011

Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Περιγραφή: 

Μην τρώτε όλο τα ίδια και τα ίδια... Δοκιμάστε τα κλασικά κεφτεδάκια με μια πολύ γευστική και μυρωδάτη σάλτσα με ελιές... Σερβίρετε με ρύζι, μακαρόνια,πλιγούρι ή ακόμα και κριθαράκι!!! Περιμένω τα σχόλιά σας!!!



Υλικά:  
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κουτ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. βασιλικός
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουτ. τυρί τριμμένο
  • 3 κουτ. λάδι
Για τη σάλτσα:
  • 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. ντοματοπελτές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. βασιλικός
  • 150 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 1/2 κουτ. ζάχαρη
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη
  • 25 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες:

Βάζετε τον κιμά σε μπολ. Προσθέτετε το σέλινο, τον βασιλικό, το κρεμμύδι, το τυρί και 1 κουτ. λάδι. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μίγμα. Πλάθετε 16 κεφτέδες. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες για 6-7 λεπτά να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Ρίχνετε στο τηγάνι τις ντοματούλες, το ντοματοπελτέ, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το κρασί, τη ζάχαρη, το σκόρδο και τις ελιές. Ανακατεύετε ελαφρά και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά να φύγουν τα υγρά. Σερβίρετε με ζυμαρικά
http://sintagesmamas.com 

No comments:

Post a Comment