Περιγραφή:
Για τους λάτρεις της μςλιτζάνας και όχι μόνο. Ένα μυρωδάτο καλοκαιρινό φαγητό με συνδυασμό γεύσεων. Φρέσκες μελιτζάνες με κιμά και μυρωδικά... Κάντε το και περιμένω τα σχόλιά σας...
Υλικά:
- 1 κιλό μέτριες μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι κρασί
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κονσέρβα τοματάκι κονκασέ
- 1 κουταλιά τοματοπελτέ
- 1 ξυλαράκι κανέλλα
- αλάτι και πιπέρι
- 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 2 φλυτζάνια νερό
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 κρόκο αυγού
Οδηγίες:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση κάθετα Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας ι για να μην σβολιάσει Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλλα , άλατι, πιπέρι. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον μαϊντανό Ρίχνουμε την τομάτα και τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά Βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλλα. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί Ρίχνουμε τον κιμά σε κάθε παπουτσάκι γεμιζοντάς το.
Μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο σε ζεστή κατσαρόλα και μόλις λιώσει αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφησεί το βούτυρο Μετά ρίχνουμε το γάλα βραστό και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να πάρει βράση. Προσθέσουμε όσο αλάτι θέλουμε κα την αφήνουμε να βράσει . Όταν δέσει, την βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύουμε πολυ γρήγορα. Προσθέστε τριμμένο μοσχοκάρυδο. Στρώνουμε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά πασπαλίζουμε με το τυρί Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο
www.syntages-mageirikhs.gr, www.greekmasa.gr
No comments:
Post a Comment