Περιγραφή:
Μια παραδοσιακή γεύση από την Κωνσταντινούπολη που έχει μείνει αναλλοίωτη και έχει περάσει από γενιά σε γενιά, αφήνοντας μας μια μοναδική γευστική απόλαυση!!!
Υλικά:
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζάχαρη ( εδώ σπάω τον κανόνα του 1,2,3,4, γιατί πιστεύω ότι 3 κούπες ζάχαρη είναι υπερβολικές)
- 2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
- 4 κούπες νερό
- 100 γρ αμύγδαλα ή καρύδια ( προαιρετικά)
- 100 γρ σταφίδα ( προαιρετικά)
- Κανέλα τριμμένη
- Ξύσμα από πορτοκάλι η λεμόνι.
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό μας, το ξύσμα λεμονιού και όταν αρχίζει να ζεσταίνετε προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη. Ρίχνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα. Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή γιατί πιτσιλάει το σιρόπι μας ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε αν θέλουμε τα καρύδια, αμύγδαλα και την σταφίδα. Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται για να πήξει και να άρχισει να γίνετε σαν μία μπάλα. Βάζουμε το χαλβά μας σε μία φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου Γυρίζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε τον χαλβά μας με κανέλα ( άφθονη)
Πηγή: www.syntages-mageirikhs.gr
No comments:
Post a Comment