Περιγραφή:
Μόνο 75 θερμίδες ανά μερίδα!!! Λαχταριστό κεικ με δαμάσκηνα χωρίς ενοχές... Αν δεν σας αρέσουν τα δαμάσκηνα συνδυάστε το με φράουλες, κεράσια, βερίκοκα η όποιο φρούτο λαχταράτε!!!
Υλικά:
Για μία φόρμα διαστάσεων 15 Χ 25 εκ.:
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 60 γρ. μαλακή καφέ ζάχαρη
- 200 γρ. γιαούρι (με 1% λιπαρά)
- 85 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά σούπας καλαμποκέλαιο
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ρίχνετε κοσκινισμένα τα δύο αλεύρια, τη σόδα, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει το μίγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αναμιγνύετε το μίγμα των στερεών υλικών με το μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει μια λεία και πηχτή ζύμη. Τέλος, προσθέτετε τα δαμάσκηνα χοντροκομμένα και ανακατεύετε. Καλύπτετε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα τη ζύμη. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο βυθίζετε, στο κέντρο του κέικ, τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή τότε το κέικ έχει ψηθεί. Περιμένετε 5 λεπτά περίπου, πριν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το τυλίγετε με σελοφάν. Μπορείτε να φυλάξετε το κέικ, εκτός ψυγείου, τυλιγμένο με σελοφάν. Θα παραμείνει φρέσκο και μαλακό για πολλές ημέρες και η γεύση του θα βελτιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο.
www.gma-nitsa.gr
No comments:
Post a Comment