Περιγραφή:
Είναι πολυ εύκολη & γρήγορη ζύμη. Εγώ τα προψήνω για κανένα 10' και τα βάζω μετά στην κατάψυξη.
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε...φτιάξτε αρκετή ποσότητα για να έχετε συνέχεια τραγανά πιτάκια στο τραπέζι σας...
Υλικά :
- 4 Κούπες τσαγίου αλεύρι μαλακό
- 1 Κεσεδάκι γιαούρτι πρόβιο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 Κουταλία της σούπας ξύδι
- 1 Κουταλία του γλυκού αλάτι
- 1 Κούπα τσαγίου καλαμποκέλαιο
- 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 φακελάκια μαγία
Οδηγίες :
Βάζουμε στο μπόλ το γιαούρτι -ξύδι-αλάτι-καλαμποκέλαιο-μαγιά.Ανακατεύουμε με το χέρι μας τα υλικά, μέχρι να γίνουν μια μάζα.Μετά προσθέτουμε 2 κούπες αλεύρι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αυγό.Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κούπες αλεύρι,ζυμώνουμε καλά.Σκεπάζουμε το μπόλ, που έχουμε τη ζύμη με μια πετσέτα.Την αφήνουμε να σηκωθεί (περίπου κανένα 2ωρο,πρέπει το δωμάτιο να είναι ζεστό,εγω τη βάζω στο καλοριφέρ πάνω Μόλις σηκωθεί η ζύμη βάζουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και την κόβουμε μπαλάκια.Πέρνουμε το πρώτο μπαλάκι και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι,με το μπλάστρι ανοίγουμε το φύλλο μας(μπορούμε να το κάνουμε λεπτό-οχι πολυ λεπτό- η χοντρό).Πέρνουμε ενα κρασοπότηρο και κόβουμε πάνω στο φύλλο που ανοίξαμε.Βάζουμε την γέμιση και διπλώνουμε μισοφέγγαρο.Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
Γέμιση :
Μπορούμε να τους βάλουμε τυρί-κιμά-λουκάνικο.
Λουκάνικο :
Παίρνουμε ενα πακετάκι απο τα λουκανικάκια τα μικρά. Τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Κόβουμε μια πιπερία πράσινη (κέρατο) σε μικρά κομματάκια και την ρίχνουμε μάζι με τα λουκάνικα.
Βάζουμε ένα κουτί κρέμα γάλακτος μέσα στα λουκάνικα & τις πιπερίες Κόβουμε σε κυβάκια 100 γρ. τυρί γκούντα - 100 γρ. τυρί ένταμ και το ρίχνουμε στο μείγμα Τέλος για να δέσει το μείγμα ρίχνουμε 2 κουταλίες σούπας διαλυμένες σε νέρο κόρν φλάουρ. Εγώ βάζω και λίγο μοσχοκάρυδο & πάπρικα Αφού τα γεμίσουμε χτυπάμε ενα αυγό και μ'ενα πινέλο τα αλοίφουμε προσθέτοντας σουσάμι απο πάνω.
www.greekmasa.gr
No comments:
Post a Comment