Friday, July 22, 2011

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα δαμάσκηνο

Περιγραφή:

Τραγανά μπισκότα με γέμιση από μαρμελάδα δαμάσκηνο. Αλλάξτε τη γέμιση και δοκιμάστε με άλλα φρούτα ή σοκολάτα ή ακόμα και σκέτα!!! Εύκολα και γρήγορα...






Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα βούτυρο
3 συσκευασίες βανίλια
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1 αυγό
μαρμελάδα δαμάσκηνο ή της επιλογής σας
Χρόνος ψησίματος: Στους 200 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και τις βανίλιες να αφρατέψουν. Το μίγμα θα γίνει τρίμμα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μία λαδόκολλα και την σκεπάζουμε με άλλη μία κόλλα. Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3-5 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ-πατ, στρογγυλά κομμάτια και στρογγυλά με τρύπα. Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και μετά το καλύπτουμε με το κομμάτι με την τρύπα. Γεμίζουμε το μπισκότο στη μέση με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
www.vefashouse.gr

No comments:

Post a Comment