Thursday, July 14, 2011

Σαλάτα με σπανάκι, αυγό και πιπεριές φλωρίνης

Περιγραφή:

Αυτή η σαλάτα που είναι φανταστική δεν γίνεται με οποιοδήποτε σπανάκι. Στο εξωτερικό πουλάνε μικρό τρυφερό σπανάκι (baby spinach), ειδικά για να τρώγεται ωμό, σε φαγητά.





Υλικά:
  • 4 φέτες ψαχνό μπέικον (για λιγότερες θερμίδες βάλετε γαλοπούλα)
  • 8 φλιτζάνια καρδιές από σπανάκι
  • 1 – 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 – 2 Πιπεριές φλωρίνης ψητές
  • 1οο γρ. φέτα ή γραβιέρα
  • 2 βρασμένα αυγά σφιχτά, κομμένα στα τέσσερα ή σε φέτες
  • 2 κουταλιές κομμένο φρέσκο βασιλικό


Κρεμώδες Ντρέσσινγκ με βαλσάμικο
  • Ντρέσσινγκ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • λίγο αλάτι χοντρό
  • 2 κουταλιές κόκκινο ξύδι από κρασί
  • 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1/2 – 1 κουταλιάκι ρίγανη
 Οδηγίες:

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά  και τα κτυπάμε να ενσωματωθούν. Εάν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι δύο ημέρες. Όταν θα το χρησιμοποιήσετε ξανακουνήστε το και προσθέστε το βασιλικό.

Για το μπέικον:

Σωτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.  Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια 2 εκατοστών. Τοποθετούμε το σπανάκι, το μπέικον, το τυρί, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το ντρέσσινγ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βάζουμε τα αυγά από πάνω και σερβίρουμε.
Πηγή:www.kopiaste.info 

No comments:

Post a Comment