Περιγραφή:
Το μουχαλεμπί είναι μια γλυκιά ανατολίτικη κρέμα με πολλές παραλλαγές.Συνήθως αρωματίζεται με ανθόνερο, αλλά είναι πολύ νόστιμη και με μαστίχα. Λέγεται επίσης μαχλέπι ή μουχαλέπι.
Μουχαλεμπί και γκιούλ σερμπέτ ο αναστεναγμός σου, και του Χατζή Μπεκίρ λοκούμ ο τρυφερός λαιμός σου.
Μουχαλεμπί και γκιούλ σερμπέτ ο αναστεναγμός σου, και του Χατζή Μπεκίρ λοκούμ ο τρυφερός λαιμός σου.
Ο κάθε λόγος σου γλυκός, σαν ραβανί αφράτος, και σαν Αιβάν – Σεράι λοκμάς με μέλι μυρωδάτος
Υλικά:
1 κιλό γάλα
250 γρ ζάχαρη
80 γρ ρυζάλευρο
1 βανίλια
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το ρυζάλευρο. Ρίχνουμε το χυλό σε αντικολλητική κατσαρόλα και τον βάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντάς τον συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε και τη βανίλια. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
http://enepinasate.blogspot.com
No comments:
Post a Comment