Περιγραφή
Ένα λαχταριστό φαγητό γρήγορο και εύκολο για όλες τις νοικοκυρές...Απολαύστε το συνδυασμό αρακά με μοσχάρι και μυρωδικά...Συνοδεύετε με κόκκινο κρασί!!!
Ένα λαχταριστό φαγητό γρήγορο και εύκολο για όλες τις νοικοκυρές...Απολαύστε το συνδυασμό αρακά με μοσχάρι και μυρωδικά...Συνοδεύετε με κόκκινο κρασί!!!
Υλικά
- 1 1/2 κιλό φρέσκο αρακά ή 3/4 του κιλού κατεψυγμένο
- 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σε μερίδες
- 2/3 κούπας λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες ή 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες
Καθαρίστε τον αρακά, πλύντε και στραγγίστε τον. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προς το τέλος, ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε τις ντομάτες, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό 40' περίπου ή ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Ρίξτε τον αρακά, το μαϊντανό και 1 1/2 κούπα ζεστό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν το κρέας κι ο αρακάς και να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εξαρτάται από το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς.
Πηγή: http://sintagoulis.gr
No comments:
Post a Comment