Περιγραφή:
Ζουμερό αρνάκι ή κατσικάκι με μυρωδικά στο φούρνο... συνοδέψτε το με ρύζι ή πατάτες και φυσικά κόκκινο κρασί... Αν σας πέφτει βαρύ το αρνάκι δοκιμάστε το και με χοιρινό!!!
Υλικά:
μισό αρνάκι ή κατσικάκι
αλάτι – πιπέρι
150 γρ. βούτυρο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
250 γρ. παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη ή κομμένη σε κύβους
Οδηγίες:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο Σε μία πήλινη γάστρα βάζουμε πρώτα μία στρώση κρέας, μετά τυρί, μετά πάλι κρέας και το σκεπάζουμε με το καπάκι. Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για δυόμιση ώρες στους 180 βαθμούς.
http://sintagesmamas.com
No comments:
Post a Comment