Wednesday, July 13, 2011

Χταπόδι με πιπεριές

Περιγραφή

Μήπως μύρισε θάλασσα??? Φρέσκο χταπόδι μυρωδάτο με πιπεριές... Ουζάκι, παραλία, ήλιος, και... καλή παρέα!!!

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1/2 κιλού περίπου
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 10 μακριές γλυκές πιπεριές σε ρόδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βράστε το χταπόδι μέσα σε νερό που να το σκεπάζει, με 1 κούπα ξύδι, να μαλακώσει. Στραγγίστε το και κρατήστε 1/2 κούπα από το ζουμί που έβρασε. Αφαιρέστε τις μαύρες μεμβράνες και κόψτε το σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 2/3 κούπας από το λάδι και σωτάρετε τις πιπεριές, να μαραθούν. Ρίξτε τη ντομάτα, την κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσατε, αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Σκεπάστε και σιγοβράστε 10', να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σ' ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε το χταπόδι, ρίξτε το κρασί κι αφήστε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Μεταφέρετε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και βράστε 10'.
Πηγή: http://sintagoulis.gr

No comments:

Post a Comment