Friday, July 22, 2011

Banoffee

Περιγραφή: 
 
H banoffee pie δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο εστιατόριο Hungry Monk στο ανατολικό Sussex της Αγγλίας το 1972 και σύντομα έγινε γνωστή στη διεθνή ζαχαροπλαστική. Το όνομα του το οφείλει στα κύρια συστατικά του, τις μπανάνες (ban-anas) και την καραμέλα (t-offee). Η πλούσια κρέμα καραμέλας σε συνδυασμό με την τραγανή βάση μπισκότου, τις μπανάνες και την αφράτη σαντιγί, είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.


Υλικά:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • μπανάνες
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)
  • λίγο γάλα φρέσκο
  • κονιάκ
  • κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες:

Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες. Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε 2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν. Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη. Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φέτες μπανάνας.Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ

Βγάζουμε την ετικέτα από το μεταλλικό κουτί. Βάζουμε το ή τα κουτιά μέσα σε κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν (τα κουτιά). Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ με το ζαχαρούχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ. Τα κουτιά τα βράζουμε 3 ώρες, σε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε. Αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί), κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα γιατί το ήδη υπάρχον που έχουμε βάλει από την αρχή εξατμίζεται λίγο λίγο. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει ο π ω σ δ ή π ο τ ε τα κουτιά να καλύπτονται με νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια του βρασμού. Όταν περάσουν οι 2 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με λαβίδα βγάζουμε τα κουτιά και τα αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσουν. Προσοχή! Δεν τα πιάνουμε με το χέρι γιατί το μέταλλο ζεματάει. Έτοιμο!! Όταν ανοίξουμε το κουτί με το γάλα για να φτιάξουμε το banoffee θα δούμε το γάλα να έχει μετατραπεί σε καραμέλα
www.sintagespareas.gr
 
 

3 comments:

  1. molis xsekinisa na to ftiaxnw...tha sas pw ta apotelesmata...

    ReplyDelete
  2. Best of the Best Sas Leo... Molis to ftiaksei tha to fao olo...

    ReplyDelete
  3. opws kai egine...to efage olo!!!
    wraio htan petyxhmenh syntagh apla na mhn xtyphsete poly thn santigi!!!
    dokimaste ti....

    ReplyDelete